вторник, 25 март 2014 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТНОСНО ПОЗИЦИЯТА НА КСНС

ДЕКЛАРАЦИЯ
НА
СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ МЛАДЕЖКИ СЪЮЗ

относно
позицията на КСНС по въпроса около референдума в Крим

 
   
  Вчера (24.03.2014 г.) след няколкочасово заседание Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) излезе с позиция, в която се оповестява, че България няма да признаие проведеният на 16 март т.г. референдум в Крим.
  Само преди седмица почти 97 % от населението на Кримския полуостров каза своето ясно „ДА” за присъединяването на Крим към Руската федерация. Този референдум бе вследствие на събитията, които се случиха в Украйна през последния месец. Искаме да припомним, че властта в бившата съветска република бе завзета чрез преврат от крайно-десни и реваншистки сили, които открито застрашаваха свободата и правото на самоопределяне както на рускоезичното население, така и на нашите сънародници там, които наброяват около 200 000 души.
  Резултатите от всенародното допитване нагледно показа каква е волята на кримските избиратели.
   Именно за това ние, членовете и симпатизантите на Социалистически младежки съюз считаме позицията на КСНС за неадекватна и прибързана. Подобни необмислени решения, както и санкциите срещу Руската федерация могат да окажат погубно влияние за българската, а и за европейската икономика като цяло. Недопустимо е да бъдем част от тази антируска кампания, защото народите на България и Русия имат преди всичко една силна духовна и културна връзка, която е била утвърждавана през годините чрез общи успехи и победи.
   Отправяме упрек и към онази част от ръководните кадри на Българската социалистическа партия, които застанаха зад позицията на КСНС. Подобно поведение от страна на хора от левицата и подобно становище е в пълен разрез с нашите принципи и мирогледа на избирателите на БСП.
  Социалистически младежки съюз приветстваме умелото държавническо поведение на ръководството на Руската федерация, както и изразяваме нашата солидарност с гражданите на Крим, като от сърце им желаем мирно съществуване и скорошно възтановяване на мира в региона.


25.03.2014 г.                                                                                 Социалистически младежки съюз

гр. София

Няма коментари:

Публикуване на коментар